Eesti tõusis IT-edetabelis kahe koha võrra

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne.
Kelmid kaaperdavad kontosid. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees/Scanpix

Maailma Majandusfoorum avaldas täna iga-aastase globaalse IT-raporti, mille edetabelis on Eesti võrreldes eelmise aastaga kahe korra võrra tõusnud 24. kohale.

Koha paranemisel peab silmas pidama, et majandusfoorum on muutnud natuke oma uurimismeetodeid, selgitas Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige Enn Saar.

Ta tõi näiteks, et kui varem uuriti, palju on inimestel nutitelefone, siis nüüd vaadati, mida nende telefonidega ka tehakse.

Raporti kohaselt on Eesti esirinnas seadusandluse, telekomituru konkurentsi, ettevõtete ja koolide internetikasutuse poolest.

Eesti nõrgimad küljed on raporti kohaselt kõrge maksukoormus ettevõtte kasumilt (120 kohal), kõrged mobiilitasu (88) ja kallis püsiühenduse kuutasu (59).

Saar lisas, et negatiivse poole pealt võib välja tuua, et Eesti ettevõtted panustavad teistega võrreldes vähem oma töötajate koolitamisse uute lahendustega toimetulekusse.

«Oleme küll tipptegijate klassis, aga vajame siit hüpet. Tehes asju samamoodi edasi, tõenäoliselt jääme samasse koha. Meie endi võimekus on kordades suurem,» lisas Saar. 

Globaalses tabelis oli tänavu esikohal Rootsi, mis hoidis kohta ka eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles