Toompark: kinnisvaraturg ei lõpe otsa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord, kus müüa võis ükskõik mida, on kinnisvaraturul läbi saanud ning ostjad on üha nõudlikumad hinna ja kvaliteedi osas..
Olukord, kus müüa võis ükskõik mida, on kinnisvaraturul läbi saanud ning ostjad on üha nõudlikumad hinna ja kvaliteedi osas.. Foto: Peeter Langovits.

Jätkuvalt on kinnisvaraturg majandusraskuste tormi räsida. 2009. aasta ei tõota tulla kerge, vaevalt lõplikud lahendused turul veel selgi aastal selgeks räägitakse, kirjutab Tõnu Toompark.


See siiski ei tähenda, et kinnisvaraturg otsa saab või ära lõppeb, märgib Toompark oma kinnisvaraülevaates, vahendas

aripaev.ee

.

«Kinnisvaratehinguid tehakse vähe, kuid siiski tehakse. Hinnad langevad, kuid loodetavasti on hinnalangus aeglane ja ei toimu äkilisi kiireid languseid,» prognoosib ettevõtja.

Endiselt on «turu võti» pankade käes, märgib kinnisvaraanalüütik. Selleks, et majanduses ja kinnisvaraturul midagi liikuma saaks hakata on hädasti vaja, et pangad hakkaksid taas ettevõtlust ning kinnisvara soetamist vabamalt finantseerima.

«Loodetavasti saabub majanduse ja kinnisvaraturu põhi võimalikult peatselt, et jõuaksime aega, mil turgu iseloomustavad näitajad taas vaikselt kosuma saavad hakata,» märgib Toompark

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles