Facebooki uus otsingumootor heidab Google´ile kinda

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Suhtlusvõrgustik Facebook plaanib üha tihenevas võidujooksus Google´iga järgmist sammu, arendades spetsiifilist otsingumootorit.

20-liikmeline meeskond, mida juhib saatuse tahtel endine Google´i programmeerija, arendab Facebookile olemasolevast tunduvalt laiaulatuslikumat otsingusüsteemi, vahendab Mashable.

Niinimetatud sotsiaalse otsingumootori idee kohaselt on Facebooki kasutajate loodud sisu edaspidi hõlpsamalt leitav. Otsing võimaldab paremat juurdepääsu nii erinevate kasutajate kirjutistele kui «like»-idele.

Sarnase süsteemi on Google´i suhtlusvõrgustik Google Plus juba aasta alguses avanud. 

Praegu on Google otsingumootorite turu ainuvalitseja, kontrollides 67 protsenti USA turust. Veebruaris tehti Facebooki kaudu 336 miljonit otsingut Google´i 17,6 miljardi vastu.

Ka Facebooki looja Mark Zuckerberg on sõnavõttudes järjekindlalt püüdnud konkurentsi ulatust pisendada. «Ma ei usu, et sellest kujuneb selline situatsioon, kus üks firma võib võita kõik,» lausus ta mullu telekanalile PBS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles