Telekanali CNN majandussaade tegi ülevaate Eestist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Telekanali CNN saade «Marketplace Europe» oli neljapäeval pühendatud Eestile, tuntud ajakirjanik Richard Quest tegi eelmisel nädalal intervjuu ka peaminister Andrus Ansipiga.

CNN andis lühiülevaate Eesti majandus- ja ärielust märkides, et 2011. aasta jaanuaris sai Eestist esimene endine liiduvabariik, mis võttis kasutusele ühisraha euro ning seda ajal, kui kõikjal eurotsoonis süvenes kriis.

Telekanali uudisloos märgiti, et Eesti peaministril on tulnud silmitsi seista laialdase avaliku vastuseisuga «rikaste kreeklaste» aitamisele, kes elavad palju suuremas ja jõukamas riigis.

«On raske seletada meie vaestele eestlastele, et miks me peame aitama rikkaid kreeklasi, kes joovad kogu aeg ouzot ja tantsivad syrtakki. Nii arvavad siin paljud. Tegelikult on Kreekas töökad inimesed,» rääkis Ansip.

Peaminister Ansip tõdes, et Euroopa Finantsstabiilsuse Fond (EFSF) on olnud eestlaste seas tõepoolest «äärmiselt ebapopulaarne».

«Nad ei saa aru miks meile seda kõike praegu vaja on - nad tahaksid saada samuti kõrgemat palka ja seda kohe praegu,» selgitas peaminister, kuid kinnitas, et eurotsooniga liitumine oli õige otsus.

«Kõik saavad aru, kui kasulik euro Eestile oli,» sõnas Ansip.

Peaminister rõhutas intervjuus, et Kreeka päästepaketi näol on tegemist laenuga, mille eest tuleb saajal veel ka intressi maksta.

Kuigi riigis on küllaltki kõrge tööpuudus ja inflatsioon, siis euro tegi Eesti ahvatlevaks välisinvesteeringutele, lõi uusi töökohti ja kasvatas ekspordimahte, vahendas telesaade.

Vaata CNNi saatelõiku!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles