Tsäkko: suures osas käitusime õigesti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti juht Tamur Tsäkko andmas pressikonverentsi.
Maanteeameti juht Tamur Tsäkko andmas pressikonverentsi. Foto: Liis Treimann

Maanteeametist lahkuma sunnitud juht Tamur Tsäkko sõnas majandusministeeriumi hukkamõistvat auditit kommenteerides, et see on kohati liiga karm ning tema usub endiselt, et suures osas käituti õigesti.

«Mu siseveendumus ei ole selle ajaga muutunud. Arvan, et suures osas käitusime õigesti,» sõnas IRLi kuuluv Tsäkko E24-le.

Ta lisas, et auditis on kohti, mille suhtes peaks olema enesekriitiline. «Ei olnud mõistlik ja põhjendatud bussiga minek. Oleksime võinud võtta nädalaks rendiauto, poleks mingit muret olnud. See oli mõtlematu käik,» sõnas ta.

Tsäkko toonitas, et Genfis autonäitusel käimine oli töölähetuse osa ja igati huvitav, kuna «seal tutvustati tehnoloogilisi arendusi ja suundi.»

«Natuke liiga range ja üledramatiseeritud. Pole väga õiglane ka teiste suhtes,» kirjeldas Tsäkko auditit, pidades silmas reisidel osalenud kaasametnikke.

Tsäkko sõnul mõjutab MKMi audit kindlasti tulevasi raskeid otsuseid, mis ametnikud langetama peavad. «Kui olukord muutub karmiks ja rangeks, siis tapame innovatsiooni,» ütles ta.

Küsimusele, millised on edasised plaanid, vastas Tsäkko, et hoiab silmad lahti ja on tööturul aktiivne. «Riigiametis ei ole lubatud ju mitut rauda tules hoida, kuskil midagi ootamas ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles