Parts vabastas Tsäkko ametist

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamur Tsäkko.
Tamur Tsäkko. Foto: Mihkel Maripuu

Teenistusliku järelevalve tulemuste põhjal vabastas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kolmapäeval ametist maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko.

«Puhkuse- ning tööaja segamini ajamine ja tarbetult tehtud lähetuskulud ei ole aktsepteeritavad,» ütles Parts. «Minu otsuse aluseks on ministeeriumi siseaudiitori töö järeldus, et raha kasutati ebaotstarbekalt ja kõik viis Šveitsis viibinud ametnikku peavad oma lähetuskulud riigile tagasi maksma.»

Tsäkko peab maanteeameti juhtimise üle andma ministri nõunik Erkki Raasukesele, kes asub ameti juhi kohale ajutiselt kuni konkursil uue juhi leidmiseni. Tsäkko ametist vabastamine jõustub 9. aprillil. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kuulutab lähiajal välja avaliku konkursi maanteeameti juhi kohale.

Teenistusliku järelevalve läbi viinud MKMi siseauditi ja õigusosakonna töörühm leidis oma järeldustes, et Maanteeameti kõrgete ametnike lähetus Šveitsi linna Genfi ei olnud ei säästlik ega otstarbekas, osalemine ÜRO konverentsi töögruppides oli vaid reisi ettekäändeks.

Tamur Tsäkko ja ameti peadirektori asetäitja Margus Suiki lähetus oli auditi kohaselt osaliselt korraldatud formaalselt teenistuslähetuse regulatsiooni arvestades, kuna mõlemad ametnikud enda kinnitusel osalesid ka tegelikult ÜRO konverentsil. Samas polnud nende konverentsil osalemine otstarbekas, sest antud valdkonna eksperdid on teised maanteeameti ametnikud.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Andri Tõnstein, haldusosakonna juhataja Ilmar Maar ja infotehnoloogia osakonna juhataja Aldo Tatter ei täitnud lähetusel neile käskkirjaga pandud teenistusülesannet osaleda ÜRO konverentsil ja seega olid nad lähetuses asjatult.

Välislähetus Rootsi Kuningriiki Aresse ajavahemikul 12. - 16. veebruar oli vähemalt osaliselt vormistatud formaalselt teenistuslähetuse regulatsiooni arvestades. Samas ei olnud lähetus korraldatud säästlikult ega otstarbekalt ja lähetuskoht polnud valitud silmas pidades lähetuse eesmärke.

MKM viib maanteeametis läbi põhjaliku auditi viimaste aastate lähetuste kohta ja ühtlustab kogu valitsemisala allasutuste lähetuste korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles