Swedbank plaanib vahetusvõlakirjade emiteerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: Toomas Huik

Swedbank sai teisipäeval toimunud aktsionäride üldkoosolekult loa emiteerida aasta jooksul kuni 10 miljardi Rootsi krooni ulatuses vahetusvõlakirju.

Tegemist on esimese vahetusvõlakirjade programmiga Rootsi pankade hulgas.

Swedbank võib vahetusvõlakirju emiteerida kahe emissiooniga, millest üks oleks suunatud eraisikutele ja teine institutsionaalsetele investoritele, selgitas panga avalike suhete direktor Thomas Backteman.

Swedbanki aktsionärid kinnitasid teisipäeval otsuse maksta panga aktsionäridele dividende 5,3 Rootsi krooni nii eelisaktsia kui ka lihtaktsia kohta ning kokku kulub dividendidele seega 5,825 miljardit Rootsi krooni.

Jaotamata jääb seega enam kui 26 miljardit Rootsi krooni.

Aasta tagasi maksis pank dividende ligi kolm miljardit Rootsi krooni.

Lisaks valis üldkoosolek teisipäeval Swedbanki nõukogu liikmeks Charlotte Strömbergi. Nõukogus jätkavad Olav Fjell, Ulrika Francke, Göran Hedman, Lars Idermark, Anders Igel, Pia Rudengren, Anders Sundström, Karl Henrik Sundström ja Siv Svensson. Nõukogu esimehena jätkab Idermark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles