Jaotusvõrgu kasum langes 12 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaotusvõrgu kasum langes 12 protsenti.
Jaotusvõrgu kasum langes 12 protsenti. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Energia Jaotusvõrgu ärikasum vähenes möödunud aastal 12 protsendi võrra 27,9 miljoni euroni.

Kasumi vähenemise taga oli tavapärasest kõrgem välistemperatuur. Sellest tulenevat kahju ei suutnud korvata ka paranenud majandusaktiivsusest tõusnud elektritarbimine.

2011. aastal investeeris Eesti Energia Jaotusvõrk elektrivõrgu kvaliteedi parandamiseks 73 miljonit eurot, mis on aasta varasemast viiendiku võrra rohkem.

2012. aastal kavandab Jaotusvõrk investeeringuid ligikaudu 97 miljoni euro ulatuses. Suuremad tööd puudutavad mitmete alajaamade uuendamist: Tallinnas uuendatakse Ranna alajaama kaablitunnel, Kopli ja Pääsküla alajaam, Harjumaal Hindreku, Tiskre, Tabasalu, Keila-Joa, Aruküla ja Loksa alajaamad. Uuendamistööd toimuvad ka Elva, Pajusi, Sikassaare ja Ahtme alajaamades, alustatakse Ruhnu diiselelektrijaama ehitust ja Otepää-Taari-Tsirguliina 35 kV õhuliini uuendamist. Elektrivõrgu ehitustöid tehakse kõikides maakondades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles