Kubilius: Leedu suudaks 2014. aastal eurotsooniga ühineda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Andrius Kubilius
Leedu peaminister Andrius Kubilius Foto: SCANPIX

Leedu suudaks 2014. aastal eurotsooniga ühineda, ütles peaminister Andrius Kublius laupäeval.

Võimuerakonna Isamaaliidu ja Leedu Kristlike Demokraatide juhtkonna kohtumisel esinenud Kubilius ütles, et Leedu on lähedal Maastrichti kriteeriumide täitmisele.

«Me peame nägema, et me läheneme Maastrichti kriteeriumidele ning isegi inflatsioon saab olla vastavuses Maastrichti kriteeriumile. Majanduseksperdid on uuesti hakanud prognoosima meie potentsiaali ühineda eurotsooniga 2014. aastal. Strateegia on jäänud muutumatuks – meil on võimalus saavutada tähtis strateegiline eesmärk 2014. aastal,» lisas Kubilius.

«2008. aasta lõpus saime pärandiks majanduse, mis oli täielikult ettevalmistamata globaalse kriisiga toimetulekuks, tasakaalust väljas majanduse koos ülemääraste kulutustega. Nüüd, neli aastat hiljem, oleme toomas teda eurotsooni lävele tervena, tasakaalus oleva ja kasvavana, me peaksime olema selle üle uhked, seda hoolimata opositsiooni kriitikast,» sõnas peaminister.

Kubilius ütles, et Leedu sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvas eelmisel aastal ligi kuus protsenti ning peaks kasvama tänavu veel 2,5 protsenti. Leedu energeetiline sõltumatus on samuti lähedal, sõnas peaminister, viidates Visaginase tuumajaama projektile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles