Maailm saab miljardidollarilise jalgpallisaare

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutisimulatsioon kunstlikule liivasaarele ehitatavast jalgpallisaarest.
Arvutisimulatsioon kunstlikule liivasaarele ehitatavast jalgpallisaarest. Foto: FT

Real Madrid laenas oma nime 1 miljardi dollarilisele teemapargile, mis kerkib kunstlikule liivasaarele Araabia Ühendemiraatides.

Kava toodi rahva ette üritusel, kus osalesid ka klubi mänedžer José Mourinho ja jalgpallidirektor Zinedine Zidane.

Real Madrid Resort Island avatakse aastal 2015 Ras Al Khaimahi emiraadi turismiarenduse kava raames.

Puhkekeskus, kuhu klubi sõnutsi tulevad maailma esimene merevaatega staadion, Real Madridi muuseum ja noorte jalgpalliakadeemia, peaks esimesel lahtiolekuaastal tõmbama kohale miljon külastajat.

Saarele tulevad ka hotellid ja jahisadam.

«See on strateegiline projekt nii Ras Al Khaimahi kui Real Madridi jaoks,» ütles projekti tegevjuht Louis-Armand de Rouge, kes omistas ettevõtmisele definitsiooni «spordilahutus» (sportainment).

«Mitmed kõrge profiiliga isikud regioonis on juba jalgpalli investeerinud, sellisel moel aga mitte. Ma arvan, et see projekt on unikaalne,» ütles De Rouge.

De Rouge ei öelnud, kes projekti rahastab, kuna see info on konfidentsiaalne. Kuid ta selgitas, et kaasatud on mõned piirkonna riiklikud varafondid, kuid ka raha väljastpoolt Ühendemiraate.

Real Madrid, kus mängib mitu maailma tuntuimat tähte, väidab endal olevat planeedi peale kokku hinnanguliselt 300 miljonit fänni, kellest enam kui pooled on Aasiast.

Hispaania liiga liider on juba seitse hooaega järjest trooninud audiitorfirma Deloitte rikkaimate jalgpalliklubide tabeli tipus, genereerides 2010-2011 jalgpalliaastal 479,5 miljonit eurot kasumit – millega edestas oma ohtlikku rivaali Barcelonat (450,7 miljonit eurot ja teine koht).

Reali president ja ehitusettevõtte ACSi nõukogu esimees Florentino Perez ütles: «See on otsustav ja strateegiline samm, mis tugevdab meie institutsiooni Lähis-Idas ja Aasias.»

CopyrightThe Financial Times Limited 2012

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles