Iraak - järgmine suur autoturg?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagis üks populaarseid autosi Dodge Charger.
Iraagis üks populaarseid autosi Dodge Charger. Foto: SCANPIX

Naftavarudelt maailmas viiendat kohta hoidev Iraak on äratanud tähelepanu mitme suure autotootja seas, nende hulgas ka General Motors, Ford ja Volkswageni kontsern.
 

Sadam Hussein keelas võimule tulles läänest autode toomise ning sealne autopark on iganenud, vahendab whatcar.ee. Seda ilmestavad hästi 1983 kuni 1990 naftavarude tehinguga Brasiiliast hangitud vanad Volkswagen Passatid.

Selleks aastaks prognoositakse Iraagi majanduskasvuks 10 protsenti. Kui sinna juurde lisada veel enam kui 30 miljonit kohalikku elanikku, tähendab suurem sissetulek ka suuremat kulutamist ning autotootjad näevad sealsel turul suurt potentsiaali.

Niva Car Ltd, Fordi edasimüüja, plaanib järgmise kolme aasta jooksul investeerida Iraagis uute müügiesinduste avamisse  200 miljonit dollarit. Sama plaan on ka Volkswageni kontsernil ja General Motorsil, seejuures müüs GM möödunud aastal sealsel turul 32 000 autot.

 Iraagi üheks populaarseimaks autoks on Dodge Charger, mis kohalike seas kannab hüüdnime Obama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles