Ehitajad nõuavad riigilt lisaraha

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko
Merko Foto: Toomas Huik

Riigihanke korras Ida-Virumaa tööstusjäätmete ja poolkoksi prügilaid sulgevad Merko Ehitus Eesti ja Skanska EMV tahavad erimärgistatud kütuse keelamise tõttu juurde rohkem kui 1,3 miljonit eurot, riik peab aga maksutõusu ettevõtjate enda riskiks, kirjutab Äripäev.

Merko nõuab 1. jaanuaril jõustunud vedelkütuseseaduse muudatusele viidates juurde 1 276 733 eurot, Skanska EMV ligi 53 784 eurot koos käibemaksuga.

Mõlemad nõuded põhinevad Insenerkonsultantide Rahvusvahelise Föderatsiooni (FIDIC) koostatud standardsetel ehituslepingu tingimustel, kus öeldakse selgesõnaliselt, et kui ehitaja kulud suurenevad seadusemuudatuse tõttu, vaadatakse hanke hind üle.

Keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv teatas samas nii Kohtla-Järve tööstusjäätmete prügilat katvale Merkole kui ka Kiviõli tööstusjäätmete prügilat sulgevale Skanska EMV-le, et raha nad juurde ei saa.

AS Merko Ehitus Eesti on teatanud, et jääb oma esitatud seisukohtade juurde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles