Peterson: riik võiks Estonian Airist omada 34 protsenti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Peterson näeb Estonian Airi ühe võimaliku kosilasena Emiratesi.
Toomas Peterson näeb Estonian Airi ühe võimaliku kosilasena Emiratesi. Foto: SCANPIX

Lennunduskonsultant Toomas Petersoni hinnangul võiks riik pikas perspektiivis maha müüa suurema osa Estonian Airist ning jätta endale alles 34 protsenti.

«Parim komplekt võiks olla: 34 protsenti Eesti riik, ülejäänud jaguneks lennufirma ja pikka raha omava finantsinvestori vahel,» ütles Peterson.

Estonian Airi võimaliku ostjana näeb Peterson Araabia Ühendemiraatide Emiratesi.

«Kui mõtiskleda võimaliku ostjast lennufirma üle, siis ilmselt ei oleks see lennundusliku loogika järgi põhjendatud, et see oleks lähiregioonist (nt. Finnair, KLM-AirFrance, SAS jne),» sõnas ta, lisades, et suurem huvi võiks olla neil, kes on huvitet koostööst ELi liikmesriigi lennukompaniiga.

«Olen ka kunagi kirjutanud, et ei maksaks peljata Vene firmasid, nende hulgas on juba küllaltki palju n-ö «valgeid» firmasid, kes pööravad suurt tähelepanu lennuohutusele ning on oma lennukitega oodatud euroliitu. Nt. UTair.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles