Suvi toob tööturule leevendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chocolaterie Pierre
Chocolaterie Pierre Foto: Margus Ansu

Selle aastaga on registreeritud töötute read paari tuhande inimese võrra kasvanud, töötukassa nõuniku Mati Ruuli kinnitusel peaks suvi aga tööturule leevendust tooma.
 

Esiteks on töötus kasvanud, kuna paljud tähtajalised lepingud said aasta algusega läbi. Suvel on aga jälle uusi töökäsi vaja.

Suvel peaks hooajatööde kuulutuste arv kahekordistuma, kinnitab ka CV online turundusjuht Heikko Gross.«Suviseid tööpakkumisi on juba CV-Online’is. Otsitakse nii praktikante, vetelpäästjaid, laotöötajat kui müüjaid ja teenindajaid suviseks perioodiks,» nentis Gross.

Kiiremad tööandjad on suilisi juba otsima hakanud, tõenäoliselt muutub otsimine aga aktiivsemaks aprilli alguses, hetkel on CV online kaudu pakkuda umbes 50 suvist ametikohta. Kõige enam on suviseid hooajatöid teenindavas sektoris, praktikate osas on palju pakkuda ka kontoritöid.

«Soovitame kindlasti noortel praktikale minna – meie kogemus näitab, et praktika on tihtilugu kujunenud hiljem viljakaks töösuhteks. Samas kui praktikale töösuhet ei järgne, on see hea punkt CVs ning annab hiljem eelise teiste ees, kellel puudub praktiline töökogemus,» lisas Gross.

Chocolats de Pierre tegevjuhi Liida Meoste sõnutsi on kavas Tallinna kohvikutesse sel aastal palgale võtta 6-10 inimest. «6 inimest võtame kindlasti, seda on küll veidi vähem kui eelmisel aastal,» nentis ta.

«Meil on tunnitasu keskmiselt 2,5 eurot, aga mais tuleb arutelu ning võib-olla tuleb palku tõsta,» lisas Meoste.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles