Uuring: naised on meestest paremad juhid

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske uuringu kohaselt ületavad naised mehi enamike juhtimiskompetentsi määravate näitajate poolest.
Värske uuringu kohaselt ületavad naised mehi enamike juhtimiskompetentsi määravate näitajate poolest. Foto: SCANPIX

Värske uuringu kohaselt ületavad naised mehi enamike juhtimiskompetentsi määravate näitajate poolest.

16 uurimisalusest käitumisjoonest 12 puhul saavutasid naisjuhid meestest parema tulemuse, vahendab Harvard Business Review ajaveeb juhtimiskonsultantide Jack Zengeri ja Joseph Folkmani uuringut. Nii osutus õrnem sugu märkimisväärselt edukamaks näiteks initsiatiivi haaramises, enesearendamises ning aususes ja avatuses. Vaid strateegilise perspektiivi arendamise osas saavutasid statistiliselt olulise ülekaalu mehed.

 Kui aga uuringu autorid esitasid tulemused uuringus mitteosalenud naisjuhtidele, said nad selgituseks kommentaarid nagu «me peame töötama meestest rohkem, et end tõestada» ja «tunneme pidevat survet mitte kunagi eksida ja järjekindlalt tõestada ettevõttele oma väärtust». Autorid järeldavad sellest, et naiste suurem motiveeritus esile tõusta sunnib neid ka tagasisidet rohkem südamesse võtma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles