Üks küsimus: kas tööandja saab mind koondada haiguse ajal?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööinspektsioon
Tööinspektsioon Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tarbija24 avaldab ühe töötaja või tööandja küsimuse ja tööinspektsiooni vastuse ja selgituse samal teemal.


Töötaja küsimus:

Tööandja teatas mulle koondamisest ette juba jaanuarikuu keskel, töölepingu lõppemise ajaks on koondamisteates märgitud 16. märts. Kahjuks haigestusin vahepeal ja jäin haiguslehele alates 9. märtsist. Haigusleht anti mulle esialgu kümneks päevaks ja lubati hiljem vajadusel pikendada. Kas tööandja võib minuga ikka 16. märtsist töösuhte lõpetada, kuna olen siis veel ju haiguslehel?

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Leonid Siniavski:

Teie töösuhe lõpeb koondamisteates näidatud kuupäeval ehk siis 16. märtsil. Tähtsust ei oma kehtiva töölepingu seaduse kohaselt, et viibite nimetatud päeval haiguslehel.

Paljudes töötajates tekitab selle küsimuse puhul ilmselt segadust eelmise töölepingu seadusega sätestatud regulatsioon. Nimelt enne 01.07.2009 kehtinud töölepingu seaduse kohaselt ei olnud töölepingu lõpetamine tööandja algatusel (sh koondamine) lubatud töötaja ajutise töövõimetuse ajal. Kehtiv töölepingu seadus tööandjale taolisi piiranguid ei sea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles