Ernst & Young ajas Eesti majanduskasvu numbri sassi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audiitorfirma Ernst & Young.
Audiitorfirma Ernst & Young. Foto: Ernst & Young

Eesti Ernst & Young teatas täna ennelõunat, et riigi majandus kasvab tänavu 2,2 protsenti, kuigi tegelikult on nende välismaises majandusülevaates selgelt kirjas, et kasv tuleb 2 protsenti.

Ettevõte avastas vea alles täna kolme paiku, pärast seda, kui firma partner Ivar Kiigemägi oli pressiüritusel läbivalt 2,2-protsendilisest tõusust rääkinud. Ühtlasi avaldas rahandusminister Jürgen Ligi arvamus, et 2,2 protsenti on teiste prognoosidega võrreldes optimistlik.

Audiitorfirmat esindav suhtekorraldaja Silvia Kübar selgitas, et kuna muudatus viidi sisse eile õhtul (täna hommikul avalikustati üle Euroopa), unustati sellest ilmselt Eesti korraldajaid teatada.

«Tegemist on väga mahuka globaalse raportiga ja tegijad said ilmselt ise ka viimasel minutil lõplikud numbrid kokku. Väga paha lugu loomulikult. Aga kuna me valmistasime konverentsi materjalid ette eile hommiku seisuga, siis sealt tuli ka viga sisse.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles