Sampo loobub Visa kaartide väljastamisest

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visa krediitkaardid.
Visa krediitkaardid. Foto: SCANPIX

Sampo Pank küsib klientidelt tagasi neile varem väljastatud Visa logo kandvad kaardid ning vahetab need MasterCardi vastu välja. 

Sampo kaardivaldkonna juht Virgu Kirss sõnas, et ühelgi kliendil pole kohustust kehtivat pangakaarti välja vahetada, kasutada saab kõike kaarte kehtivusaja lõpuni.

Visa suhtes jäi Kirss diplomaatiliseks: «Koostood Visaga me ei lõpeta. Kaartide väljastamisel liigume tulevikus rohkem MasterCard kaartide suunas, kuid kindlasti jätab pank endale võimaluse alati ka Visa kaarte väljastada.«

Selle aasta algusest on Visale selja keeranud ka Swedbank, kes väljastab Visasid vaid siis, kui klient selleks eraldi soovi avaldab. Edaspidi väljastatakse MasterCarde ja American Expressi kaarte.

Ka Nordea pank ei väljasta Visa kaarte. Panga kommunikatsioonijuhi Jane-Liina Liiva sõnul on tegemist 10 aastat tagasi langetatud otsusega. «Arvestades meie kliendibaasi pole olnud siiani kuluefektiivne kahe brändi kaarte väljastada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles