Ligi: Ernst & Youngi prognoos on optimistlik

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Liis Treimann

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul võib jooksvate analüüside põhjal öelda, et audiitorfirma Ernst & Youngi Eesti 2,2-protsendiline majanduskasvu prognoos on natuke optimistlikum kui viimase aja prognoosid.

Ligi sõnul avalikustab ta rahandusministeeriumi koostatud analüüsi mõne nädala pärast, kuid praegu võib öelda, et 2,2-protsendiline analüüs on liialt positiivne.

Ligi toonitas, et ka Euroopa Komisjon hindab tänavuseks kasvuks vaid 1,2 protsenti.

«Ka inflatsioon võib tulla kõrgem. Üks põhjus on nafta hinnatõus,» rääkis minister, lisades, et teised Euroopa Liidu majandused, kellest on oodatud Euroopa masenduse parandamist, kipuvad olema halvemas seisus.

Kui Ernst & Youngi Eesti partneri Ivar Kiigemägi sõnul peaks riik suurendama laenukoormust ja sellega ka investeeringuid, siis Ligi sellega ei nõustu. «Ei tähtsustaks nii kõrgelt valitsuse investeeringuid. Valitsus investeerib isegi ebanormaalselt palju,» ütles ta, lisades, et majandusse süstitakse «välisraha, mis on tasuta käes» ehk ELi abi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles