SAS tahab Estonian Airi müüa nii kiiresti kui võimalik

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi juht Mats Jansson.
SASi juht Mats Jansson. Foto: SCANPIX SWEDEN/REUTERS

Täna Stockholmis SASi majandustulemusi kommenteerides ütles kontserni juht Mats Jansson, et kontserni müüki minevad osad, sealhulgas osaluse Estionian Airis, tahab firma ära müüa võimalikult kiiresti.


«Tahame müüa nii kiiresti kui võimalik, kuid ilma väärtust kahjustamata,» ütles Mats Jansson.

Osaluse müük Estonian Airis on osa SASi uuest strateegiast, kus firma plaanib keskenduda vaid Põhjala turule ning müüa lennufirmad, mis selle uue strateegia raamesse ei mahu. Juba on müüdud Spanair ja osalus Airbalticus, kirjutab aripaev.ee.

Kommenteerides Estonian Airile antud laene umbes 30 miljoni Eesti krooni suuruses summas ütles Jansson, et omanikuna tuli seda rahaabi anda. «Muidu oleks Estonian Air makseraskustesse sattunud või pankrotti läinud,» ütles Jansson.

SASi põhihuvi Balti riikides oli Airbaltic, mis tuli müüa sel põhjusel, et SASil ei olnud võimalik firmas kontrollosalust saada. Osaluse müügist sai SAS 216 miljonit Rootsi krooni, mis tõi firmale kasumit 169 miljonit Rootsi krooni, ütles firma finantsjuht Mats Lönnqvist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles