Proekspert vaidlustas Eleringi andmelao infosüsteemi hanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi Foto: Artur Sadovski

AS Proekspert vaidlustas elektrisüsteemihalduri Elering ASi avatud elektrituru mõõteandmete infosüsteemi loomise hanke tulemused.

Andmevahetusplatvormi hankele kvalifitseerus kokku neli ettevõtet, kellest pakkumise esitas kolm. Elering tunnistas riigihankel soodsaimaks ühispakkujate Tieto Estonia AS ja Tieto Latvia SIA pakkumise. Hanke maksumus on 4,9 miljonit eurot, mis sisaldab ka litsentside tasusid ning kolmeaastast hoolduslepingut.

Riigihangete vaidlustuskomisjon arutab vaidlustust neljapäeval, märkis Elering.

Loodav andmeladu võimaldab koondada ja vahetada andmeid elektritarbijate, võrguettevõtjate ja müüjate vahel. See peab kaasa aitama elektrituru toimimisele ja toetama klientide võimalusi elektrimüüjate vahetamisel.

Andmevahetusplatvormi investeeringu teeb Elering, kuid võrguettevõtjad katavad iga-aastased hoolduskulud.

Andmevahetusplatvormi väljatöötamine toimub koostöös turuosalistega ning kaasatud on asjassepuutuvad riigiasutused. Projekti juhtrühma kuuluvad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, konkurentsiameti, andmekaitseinspektsiooni, Eleringi, Eesti Energia, VKG Elektrivõrkude, Imatra Elektri, Nordic Power Managementi, Baltic Energy Servicesi ning Latvenergo Kaubanduse esindajad.

Eesti elektriturg avaneb täielikult järgmisest aastast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles