Maailmas läks lahti aktsiaralli

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupleja New Yorgi börsil.
Kaupleja New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

Meeleolud maailma aktsiaturgudel on üha positiivsemad ning eile toimus Euroopas ja USAs ning täna Aasia börsidel korralik tõus.

Euroopa aktsiaindeks Stoxx Europe 600 kerkis eile 1,8 protsenti kõrgeimale tasemele alates eelmise aasta 26. juulist tänu Saksamaa investorite usaldusindeksi tõusule ning USA headele jaemüüginumbritele.

USA börsidel kerkisid korralikult pangandussektori aktsiad, sest suurpank J.P.Morgank teatas, et suurendab aktsionäridele välja makstavaid dividende 20 protsendi võrra. Aktsia hind hüppas seitse protsenti, millele sekundeerisid veel Bank of America ja Goldman Sachs 6,2-protsendilise tõusuga. Citigroupi aktsia hind kerkis küll 6,3 protsenti, aga järelkauplemisel kukkus 3,3 protsenti, sest see pank oli üks neljast, kes ei läbinud USA keskpanga poolt läbi viidud stressitesti. Üheksateistkümnest USA suurpangast läbisid testi 15.

Maailma enimjälgitav aktsiaindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine, kerkis eile 1,7 protsenti 13 177 punktini ehk kõrgeimale tasemele alates 2007. aastast. Esmakordselt pärast tehnoloogiamulli lõhkemist 2000. aastal kerkis peamiselt tehnoloogiasektori hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks ülalpool 3000 punkti taset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles