Üha enam müüakse pooleliolevaid kortereid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Täna on müügis 1450 korterit, millest kolmandik on alles ehituses, kinnitas Swedbanki kinnisvara ja ehituse osakonna juhataja Ero Viik.

Tema kinnitusel oli juba mullu näha, et üha rohkem projekte müüdi läbi juba ehitusfaasis ning kui hoone lõpuks valmis sai, võisid inimesed kohe sisse kolida.

«Arvan, et siin ei ole midagi erakorralist ja see tendents jätkub. Kui ostjad on väga selgelt defineerinud, millist pinda nad soovivad osta, siis nad on valmis ostuotsuse ruttu ära tegema,» rääkis Viik.

Kokku müüdi uusarendustes Tallinnas mullu 1000 korteri ringis ning Viigi kinnitusel see tendents jätkub.

Sel aastal on täiendavalt müüki tulemas umbes 800 uut korterit, arendajate plaanid on veidi tagasihoidlikumad kui aasta tagasi. Viigi kinnitusel on mõistlik, kui aastas ehitatakse Tallinnas juurde umbes 1000 uut korterit.

Ehitushinna osas puudub turuosalistel aga hetkel üksmeel. Nii arendajad kui ostjad on äraootaval seisukohal, kuniks saabub selgus Euroopa tuleviku osas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles