Preatoni firma valmistab ette suuremahulisi kinnisvaraprojekte

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernesto Preatoni 2007. aasta oktoobris lahkumas Harju maakohust, kui otsustati lõpetada ärimehe ja tema endiste alluvate  maksuseaduse rikkumise süüasja arutamine.
Ernesto Preatoni 2007. aasta oktoobris lahkumas Harju maakohust, kui otsustati lõpetada ärimehe ja tema endiste alluvate maksuseaduse rikkumise süüasja arutamine. Foto: Raigo Pajula.

Itaalia ärimehe Ernesto Preatoni 25-protsendilise osalusega Pro Kapital valmistab ette uut suuremahulist kinnisvaraarendusprojektide lainet Baltimaades.

«Näeme, et turg on põhjas ära käinud ja saadab selgeid signaale kasvupotentsiaalist, mistõttu oleme tegemas pikaajalisi investeerimisotsuseid suuremahuliste elamuarenduste ja kaubanduskeskuste osas Eestis ja Lätis,» ütles Pro Kapital Grupi juht Allan Remmelkoor.

Ettevõte teenis möödunud aastal 28,12 miljoni euro suuruse kasumi.

Ettevõtte kinnisvaraportfelli väärtuseks on hinnatud 191,2 miljonit eurot ja ettevõte pakub tööd ligi 130 inimesele Eestis, Lätis, Leedus ja Saksamaal. Pro Kapitali tulud 2011. aastal olid 17,5 miljonit eurot.

Pro Kapital kuulub enam kui 300 aktsionärile, kellest enamik on eraisikud eri Euroopa riikidest. Suurimatest osalustest kuulub ligi 25 protsenti aktsiatest Ernesto Preatoniga seotud isikutele, ca 21 protsenti Šveitsi Arner Pangale ja umbes 8 protsenti nõukogu liikme Giuseppe Prevosti perekonnale.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles