Uuskasutuskeskuses tehti mullu 70 000 ostu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuskasutuskeskuse pood Tallinnas.
Uuskasutuskeskuse pood Tallinnas. Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Uuskasutuskeskuse poodidesse asju annetanute arv kasvas mullu 6000 inimeseni ja ostude sooritajate arv ligi 70 000 ostuni. Annetajate toel jõudsid vajalikud riided ja esemed rohkem kui 1000 abivajajani.

Uuskasutuskeskuse eelmise aasta majandusaasta tulud olid 227 000 eurot ja puhaskasum kasvas 82 000 euroni, teatas mittetulundusühing. Võrreldes 2010. aastaga kasvas ettevõtte tulubaas 47 protsenti, ostude arv 22 protsenti ning kasum 259 protsenti.

Uuskasutuskeskuse tegevjuht Katriin Jüriska sõnul on tal suur heameel ettevõtte majandustulemuste üle. «See näitab, et meie pingutused teha uuskasutamine inimeste jaoks lihtsaks ja igapäevaseks, hakkavad vilja kandma,» ütles.

«Üha rohkem inimesi usaldab oma kasutult seisvad asjad, mis muidu prügisse satuksid, meie käsutusse. Tänu sellele saab üha enam inimesi mõistliku hinnaga või abi korras riideid, mööblit, nõusid ja muid tarbeasju,» lisas Jüriska. Lisaks poodide arengule said mullu uue hoo sisse käsitöötoad, mille eesmärk on leida uudseid ja inspireerivaid viise asjade uuskasutuseks. «Samuti oli populaarne Uuskasutuskeskuse rattalaat,» lisas Jüriska.

Teenitud kasumi suunab Uuskasutuskeskus lähiaastatel kaupluste võrgu laiendamisse ning uuskasutust edendavatesse innovatsiooniprojektidesse. Samuti jääb Uuskasutuskeskuse oluliseks kõrvaltegevuseks abivajajate toetamine riiete, nõude ja muude tarbeesemetega.

Üle seitsme aasta tegutsenud Uuskasutuskeskus opereerib Tallinnas kahte poodi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles