Vene turistide arv hotellides ületas Soome omi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellitubade võtmed.
Hotellitubade võtmed. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Majutusettevõtetes peatus selle aasta jaanuaris 154 000 turisti, mis oli viis protsenti enam kui aasta varem samal ajal. Esmakordselt ületas Venemaa turistide arv Soome turistide oma.

Jaanuaris kasutas majutusettevõtete teenuseid 95 000 välis- ja 59 000 siseturisti ehk vastavalt kaheksa ja kaks protsenti rohkem kui eelmise aasta jaanuaris, teatas statistikaamet. Turistide arvu kasv oli tunduvalt väiksem kui 2011. aasta jaanuaris — siis suurenes välisturistide arv varasema aasta jaanuariga võrreldes ligi veerandi ja siseturistide arv 12 protsenti.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas 38 000 Venemaa turisti ehk 40 protsenti majutatud välisturistidest. Venemaa turiste peatus majutusettevõtetes 27 protsenti rohkem kui aasta eest jaanuaris. Soomest saabus 30 000 turisti ning nende arv vähenes 7 protsenti. Suurenes ka Lätist, Norrast ja Saksamaalt saabunud turistide arv. Rootsi ja Suurbritannia turistide arv jäi eelmise aasta jaanuari tasemele.

38 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Majutusettevõtete teenuseid kasutas ligi 1000 siseturisti enam kui 2011. aasta jaanuaris. 29 protsenti siseturistidest peatus Harju maakonna, 12 protsenti Tartu maakonna, 13 protsenti Pärnu maakonna ning 10 protsenti Valga maakonna majutusettevõtetes. Siseturistidest 52 protsenti oli puhkusereisil ja ligi kolmandik tööreisil.

Külastajatele pakkus jaanuaris teenust 771 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 16 900 tuba ja 37 300 voodikohta ehk ligi 900 voodikohta enam kui aasta eest jaanuaris. Täidetud oli kolmandik tubadest ja 28 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning oli 2011. aasta jaanuariga võrreldes 3 eurot kallim.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles