Vene rubla kurss kukkus piirilähedasele tasemele

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kursid täna ühes Moskva valuutavahetuspunktis.
Kursid täna ühes Moskva valuutavahetuspunktis. Foto: AFP / Scanpix

Vene rubla kurss libises täna keskpanga paika pandud liikumiskoridori ülemise piiri lähedale ja seda hoiatuste ajal, et jätkuv surve võib kaasa tuua uue devalveerimise.


Vene Panga 22. jaanuari korralduse järgi on valuutakorvi (0,55 dollarit ja 0,45 eurot) liikumiskoridori ülemiseks piiriks 41 rubla, vahendas AFP.

Täna kaubeldi Moskva Pankadevahelisel Valuutabörsil (MICEX) dollariga tasemel 36,1 RUB/USD, mis on 70 kopika võrra kõrgem kui reedel.

36 rubla on aga selline number, mida Venemaa juhid on nimetatud rubla kursi toetustasemeks.

Vene meedia teatel maksis valuutakorv täna 40,46 rubla.

Vene Panga 3. veebruari noteeringute järgi maksab dollar 36,1767 rubla, mis on 76 kopika võrra enam kui täna. Euro keskkurss on 46,0457 rubla, võrreldes tasemega 45,6636 RUB/EUR täna.

Ametlike homsete kurssi järgi arvutades maksab valuutakorv 40,62 rubla.

Eksperdid on kindlad, et lähipäevil testitakse koridori ülemist piiri.

Selleks, et rubla kurssi hoida seatud piirides, on keskpank sunnitud sooritama tugioste.

Vene valuutareserv, mis on maailma suurimaid, on augustikuiselt 600 miljardi dollari tasemelt kukkunud keskpanga interventsiooni tagajärjel 386,5 miljardi dollarini.

Alates eelmise aasta juulist on rubla kaotanud oma väärtusest dollari suhtes 34 protsenti. Esmalt hirmutas investoreid Vene-Gruusia sõda ning siis hakati võitlema majanduskriisiga.

Peaminister Vladimir Putin on avalikult lubanud, et 1998. aastaga sarnast rubla kursi kokkuvarisemist oodata pole. Tookord kaotas rahvusvaluuta aastaga oma väärtusest 70,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles