Välisfirmad kaebavad Leedu riigi Snorase pärast arbitraaži

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snoras panga kontor Vilniuses.
Snoras panga kontor Vilniuses. Foto: SCANPIX

Pankrotis Leedu panga Snoras 14 välisfirmast kreeditori on otsustanud kaevata Leedu valitsuse rahvusvahelisse arbitraaži, ütles firmasid esindav advokaadibüroo Raidla Lejinš & Norcous.

Firmad on esitanud nõude valitsuse vastu, mis ulatub 100 miljoni litini.

«Nüüd jääme ootama vastust oma nõudele. Edasine tegevus sõltub vastusest. Vastus peaks tulema kuu aja jooksul,» ütles advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous advokaat Elijus Burgis.

Firmad otsustasid Leedu riigile nõude esitada pärast seda, kui nad olid tutvunud valitsuse tegevusega Snorase panga natsionaliseerimisel ja pankroti väljakuulutamisel. Enamik välisinvestoreid seab kahtluse alla valitsuse tegevuse ja samuti Leedu Panga järelevalve seaduslikkuse.

Burgis ütles, et ei ole veel otsustatud, missuguse arbitraaži poole pöördutakse. See võib olla Washingtoni, Stockholmi või mõni muu arbitraaž.

Raidla Lejins & Norcous on koondanud Snorase väikeinvestorid ja teeb koostööd investorite liiduga.

Kaks Raidla Lejins & Norcouse klienti – TotalChem Trading ja Altraco Chemicals – esitasid mullu novembris nõude Leedu rahandusministeeriumile. Firmadel oli Snorase kontodel üle kahe miljoni dollari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles