Narva elektrijaamad pöördusid streigi küsimuses kohtusse

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva elektrijaam.
Narva elektrijaam. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia Narva Elektrijaamad pöördusid kohtusse, et saada õiguslik hinnang Narva Energia Ametiühingu 9. märtsile planeeritud streigi seaduslikkusele.

Ettevõte on seisukohal, et Narva Energia Ametiühingu poolt korraldatav streik on ebaseaduslik, kuna toetusstreik haridustöötajatele on muutunud eelkõige poliitiliseks streigiks, edastas Eesti Energia.

Eesti Energia Narva Elektrijaamade juhi Tõnu Aasa sõnul on ilmne, et energeetikute ametiühing esitab toetusstreigi varjus selgelt poliitilisi nõudmisi.

«Selleks et vältida olukorda, mis võib ohustada kogu elektrisüsteemi varustuskindlust ning tekitada kahju Eesti elektritarbijatele, pöördusime klientide õiguste kaitseks ning ettevõttele materiaalse kahju tekitamise vältimiseks kohtusse,» sõnas Aas.

Seaduse kohaselt saavad ametiühingud streikida üksnes tööandja vastu või teiste ametiühingute poolt korraldatud seadusliku streigi toetuseks, sealjuures poliitilisi nõudmisi esitamata.

Energeetikute ametiühing on Eesti Energia Narva Elektrijaamadele teada andnud soovist vähendada elektri tootmist Eesti elektrijaamas.

Narva elektrijaamad on seisukohal, et tootmisplaanis ette nähtud mahud tuleb täita ja tootmist ei tohi vähendada, kuna see seab ohtu Eesti elektrisüsteemi varustuskindluse ja kahjustab Eesti elektritarbijate huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles