Tallinna Küte hakkab Iru jäätmepõletusjaamast sooja ostma

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Tallinna Küte tunnistas Tallinna soojusenergia ostukonkursi võitjaks parima pakkumise teinud AS Eesti Energia.

Kuna võitnud pakkumine ei täida kogu hankemahtu ehk 130 megavatti, otsustas Tallinna Küte sõlmida täiendava lepingu paremuselt järgmise pakkujaga OÜ AuraGen, teatas Tallinna Küte.

Eesti Energia hakkab alates 2013. aastast soojusenergiat tarnima Iru elektrijaama rajatavast jäätmeenergiaplokist ning AuraGen valmivast hakkepuidukatlamajast.

«Tallinna Küte viis konkursi läbi eesmärgiga suurendada Tallinna soojamajanduses kohalike kütuste osakaalu ja vähendada soojuse hinda. Tallinna Küttele on väga oluline pikaajaline partnerlus ja tarnekindlus ning konkursi tulemusena leidsime kaks ettevõtet, kellega koostöös suudame tagada tallinlastele taskukohase toasooja.

Konkursil edukaks osutunud ettevõtted hakkavad tootma soojusenergiat jäätmetest ja biomassist ning see on kooskõlas Tallinna Kütte eesmärgiga piirata maailmaturu hindadest sõltuvast gaasist toodetud soojusenergia osakaalu,» sõnas AS Tallinna Küte juhatuse esimees Priidu Nõmm.

Vastavalt hanke tingimustele omandab iga leping järjekoha vastavalt pakkumiste paremusele. Tallinna Küte ostab OÜ-lt AuraGen soojust siis, kui kaugküttevõrgu vajadus ületab ASiga Eesti Energia lepingus sätestatud maksimaalse müügimahu.

Nelja osalejaga konkursil tunnistati mittevastavaks OÜ Maardu Elektrijaam pakkumine ning see lükati tagasi, kuna pakkumise finantsiline ja sisuline pool ei vastanud hankedokumentide nõuetele.

Lisaks eelnevale tegi Maardu Elektrijaam Tallinna Kütte hinnangul majanduslikult põhjendamatu pakkumise, mille kohta Maardu Elektrijaam ei esitanud nõutud selgitusi. Ettevõtte pakutud hind ei vastanud majanduslikule reaalsusele ning kõiki pakkumise puudusi arvesse võttes tuli see kõrvale jätta.

Kvalifitseerimata jäeti OÜ Tallinna Elektrijaam pakkumine, kuna  pakkuja ei vastanud hanketingimustes toodud kvalifitseerimistingimusele, mille kohaselt peab pakkuja käitise asukoha kinnisasja kehtiv detailplaneering võimaldama planeeritava käitise rajamist ilma detailplaneeringut muutmata või uue detailplaneeringu kehtestamiseta.

Tallinna Küte kuulutas jaanuari alguses välja konkursi soojusenergia ostmiseks 12 aasta pikkusel perioodil kuni 725 gigavatt-tunni ulatuses. Ettevõte ootas pakkumisi Tallinna Kütte kaugküttevõrgu lähedusse planeeritavate soojuse tootmise käitiste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles