Forbes: kodu saab osta ka panga abita

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kinnisvaraturg vajub põhja poole.
USA kinnisvaraturg vajub põhja poole. Foto: Reuters / Scanpix

Klassikaline pangalaen pole ainuke viis, kuidas kinnisvara soetada. Appi tulevad aktsiad, perekond ja miks ka mitte naabrid, kirjutab 

Forbes

.


Forbes.com pani kokku lühikese nimekirja variantidest, kuidas rasketel aegadel, mil pangalaenu saamine on raskendatud, kodu või puhkemaja siiski osta.

Üheks võimaluseks tõi ajakiri välja aktsiate pantimine laenu vastu. Selle süsteemi järgi annaks inimene oma aktsiaportfelli, eeldusel loomulikult, et see tal on, laenufirmale ning too maksaks kliendile 80 protsenti selle väärtusest. Laenaja maksab laenu eest 3-5 protsendilist intressi ning kolme kuni kümne aasta pärast ostaks kas aktsiad tagasi või jätaks laenajale. Esimese variandi kohaselt toimuks ost-müük sama hinnaga, mille eest laenufirma aktsiad sai.

Kui aga kindel soov osta puhkemaja, võib raha kokku panna kas siis naabritega või lihtsalt tuttavatega, kellega maja jagada. Puhkamas saaks käia kordamööda või siis koos, kui ruumi ja tahtmist on.

Appi saavad tulla ka perekonnad ning anda laenu tagatiseks vanematele või sugulastele kuuluv maja. Või kui võimalik, siis lihtsalt sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles