Maailma rikkaimad kaotasid eile 11,3 miljardit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lakshmi Mittal abikaasa Ushaga.
Lakshmi Mittal abikaasa Ushaga. Foto: SCANPIX

Maailma 20 rikkama inimese vara väärtus langes eile 11,3 miljardi dollari võrra, sest Euroopa majanduslangus kukutas börse kogu maailmas, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

USA börsiindeks S&P 500 langes 1,5 protsenti, mis on selle aasta suurim languspäev. Aktsiaturud langesid kolmandat päeva järjest.

Kahe Euroopa jaemüügimagnaadi, luksuskaupade tootja LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton suuromaniku Bernard Arnauld’i ja Zara kaupamärgi omaja, moerõivaste jaemüüja Inditexi suuromaniku Amancio Ortega vara väärtus langes kummalgi 1,2 miljardi dollari võrra.

Bloombergi koostatava maailma 20 rikkaima inimese edetabelist langes välja terasetööstusmagnaat Lakshmi Mittal ning tema asemele tõusis 20. kohale šokolaadimagnaat Michele Ferrero. Ferrero omab maailma suurimat šokolaaditootjat Ferrerot, mis valmistab muuhulgas ka Nutellat.

Uudisteagentuur Bloomberg hakkas sel aastal koostama miljardäride indeksit, mis arvutatakse maailma 20 rikkama inimese vara väärtuse alusel. Indeksi avaldatakse kord päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles