Kilk lõi leivatootmisele võlgadest puhta tütarfirma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Peeter Langovits

Ärimehe Rein Kilgi osalusega, hiigelvõlgades olev leivatootmisfirma AS Pere registreeris veebruari lõpus tütarfirma OÜ Pere Pagar, mis asjaosaliste kinnitusel hakkab tegelema müügitööga.


Osaühingu ainsaks juhatuse liikmeks on märgitud Kristjan Oolo, kes töötab ASi Pere finantsjuhina. Tema sõnul oli võlgadest vaba tütarfirma asutamise eesmärk selle kaudu müügiga tegelema hakata.

Postimeheni jõudnud info kohaselt teatas ASi Pere juhataja Aleksandr Švõrov sel nädalal töötajatele, et nad lähevad edaspidi osaühingu palgale. Muudatusest anti teada suusõnaliselt, uusi töölepinguid ette ei näidatud.

Kinnitust viimase väite kohta ei õnnestunud eile Švõrovilt ega Kilgilt saada, kuna nad ei vastanud kõnedele.

Oolo kinnitas, et osa ASi Pere töötajaist liigub kindlasti tütarfirmasse, kuna «müügitööga peab keegi tegelema». Samas ta eitas, et firmat vahetaksid kõik töötajad.

Eile telefonitsi tabada õnnestunud ASi Pere müügijuht Rene Kiis tunnistas, et info, nagu hakkaks OÜ Pere Pagarid tegelema müügitööga, jõudis temani juba reedel. Miks oli müügi eraldamine teise firmasse vajalik, ei osanud ta aga öelda.

«Klientidele on info edasi antud. Müügimeeskonnale pole aga küll öeldud, et me Pere Pagarite alla liiguksime,» vastas ta küsimusele, kas ta hakkab tütarfirma nimel tööle.

Lisaks kirjeldatud muudatustele on ASi Pere tootmist käinud väidetavalt vaatamas ka potentsiaalsed ostjad. Eile külastas firmat näiteks Pagaripoiste omanik Meelis Pärn, kes ärilisi huve siiski kindlalt eitas.

«Käisin Tartus masinamüüjat vaatamas. Käisin Aleksandr Švõrovil külas. Vaatasin, kuidas tal tootmine läheb,» sõnas Pärn.

Küsimusele, kas tema firma on huvitatud millegi ostmisest, mida Pere grupp pakkuda võib, vastas Pärn, et praegu ei ole tal ostmiseks raha.

ASil Pere oli eile 369 695 euro ja 87 eurosendi suurune maksuvõlg. Veebruari keskel oli ettevõtte võlg veel 325 141 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles