Ettevõtjad: hea, et valitsusele on kriis kohale jõudnud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Lauri Kulpsoo.

Ettevõtjad Rein Kilk ning Heldur Meerits tõdesid Kuku Raadio «Keskpäevatunnis,» et on positiivne, et kriisi olemasolu on valitsusele lõpuks kohale jõudnud ning nüüd käib kiire lahenduste otsimine.


«Hetk on kätte jõudnud, kus riigijuhid ka on nõus, et on probleem ning täna käib kiire lahenduse otsimine,» sõnas Meerits, kelle sõnul jõutakse loodetavasti ka kaugema ja suurema eesmärgi juurde, milline tulevikus jõudma peab. Ettevõtja lisas, et loomulikult oleks olnud positiivne, kui see pikem plaan oleks valitsusel varem olemas olnud.

Meerits rääkis eelmise aasta riigieelarve 5,2 miljardi kroonist puudujääki kommenteerides, et reserve edasi põletades, oleme tulevikus hullemas seisus, kuna peame laenu võtma ning selle peale kohe intressi maksma hakkama.

Rein Kilk lisas samas, et pole midagi hullu, kui kriisi lõppedes oleksid reservid otsas.
Kilgi sõnul on negatiivne, et praegu paneb terve ühiskond, eelkõige ajalehed, uut riigieelarvet kokku ning poliitikud räägivad läbisegi pärast kabinetikoosolekuid, kuidas nemad ei kärbiks seda ja ei kärbiks teist. Tema sõnul peaks koalitsioon kirjutama pärast järjekordset koosolekut alla paberile, kus kirjas, milles konkreetselt kokkuleppele jõuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles