Elektrituru osalised sõlmisid hea tahte lepingu

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) ning Elering sõlmisid täna 13 elektrituru osalisega hea tahte lepingu, mille eesmärgiks on aidata kaasa avatud elektriturule sujuvale üleminekule, ausa konkurentsi tekkimisele ning koostööle avalikkuse avatud teavitamisel.

MKMi avalike suhete osakonna juhi Kalev Vapperi sõnul on ühislepingu sõlmimise üheks peamiseks eesmärgiks tagada elektritarbijate aus teavitamine sellest, mis ootab neid ees seoses elektrituru avanemisega ees 2013. aastal.

Ministeeriumi energeetikaosakonna juhataja Ando Leppiman lisas, et elektrituru avanemine järgmise aasta alguses toob nii riigi kui kõigi tarbijate jaoks kaasa olulise muutuse, kuna kõigist saavad elektrituru osalised.

Leppimani sõnul peavad tarbijad seetõttu aru saama, kuidas see turg toimib, kuidas seal käituda ning kuidas sealt elektrit osta.

Tema kinnitusel on elektrituru avanemine ühine huvi ning see peaks toimuma võimalikult sujuvalt ja mõistlikult, et turuosaliste vahel tekiks ühine keel ning et sellega ei kaasneks tarbijate jaoks erinevaid sõnumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles