Uue juhi probleem

Anu-Mall Naarits
, www.turundusproff.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Martti on hilistes kahekümnendates keskastmejuht, kes juhib oma osakonda alles kolmandat kuud. Ta on selle ajaga saanud hea kontakti enamiku oma uute meeskonnaliikmetega. On vaid üks inimene, kes ei tundu Martti suhtes eriti sõbralikult meelestatud olevat.

Vilve on vanem väärikas proua ja ta näitab igati välja, et ei taha Martti juhtimisest midagi kuulda. Martti jaoks teeb olukorra keeruliseks ka see, et Vilve on tema otsese ülemuse Maidu ema.

Nüüd on Martti sunnitud tegema muudatusi tööülesannetes ning töökohtades. Kui varem oli igal töötajal lepingus määratud aadress, kus tema töökoht on, siis kulude kokkuhoiu programmi raames on Marttil mõte jagada töötajaid erinevate tootmisüksuste vahel.

Ainus, kellele see mõte ei meeldi, on Vilve. Ta apelleerib viisakalt oma vanusele ning soovimatusele tema eas midagi hakata ümber õppima.

Kuidas peaks Martti käituma?

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles