Kiri eelkäijalt

Anu-Mall Naarits
, www.turundusproff.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riho on õnnelikuna esimest päeva tööl suure firma keskastmejuhina. Ta oli läbinud suure konkursi ning tal oli oma tulevase töökoha inimestest tekkinud hea mulje. Oma uues ja uhkes kabinetis esmakordselt ringi vaadates leidis ta oma lauasahtlist alljärgneva kirja oma eelkäijalt.


“Tere, Järeltulija!
Kas Sa oled ka alati lootnud, et uude kohta tööle tulles leiaksid oma ülemuse kasutusjuhendi? Selleks võtsingi vaevaks Sulle mõned põhireeglid kirja panna. Et Sul oleks lihtsam kui minul.

1. Arvesta sellega, et Su ülemusel on alati õigus. Isegi siis, kui see Sinu arvates nii pole, on tema veendunud, et tal on õigus. Vaidlemisel pole mõtet, sest see lõpeb solvangutega Sinu ebakompetentsuse kohta. Pigem lepi ja õpi.

2. Isegi kui ta ütleb, et Sa võid teatud piirides tegutseda, siis võib ta igal hetkel Sinu otsused kahtluse alla seada. Ole kättesaadav 24/7, et vajadusel oma tegevuse kohta operatiivselt aru anda. Ta läheb endast välja, kui Sa ei ole kõike temaga kooskõlastanud. Aga tuginedes punktile 1 varu selleks aega ja kannatust.

3. Su ülemus jälgib pedantse täpsusega Sinu tulekuid ja minekuid. Ta võib Sind üllatada sellega, et ootab enne tööpäeva algust ja teeb Sulle märkuse, kui paar minutit hilined. Ja ummikud ei ole vabandus! Saad talle alati muljet avaldada, kui viis minutit varem kohal oled.

4. Kui Su ülemus midagi otsustab, ei tähenda see, et see on lõplik. Ta muudab uute asjaolude selgudes paljusid oma otsuseid ja nii korduvalt. Seega, võta igale asjale ta allkiri, siis on Sul vähemalt midagigi, millele toetuda.

5. Ta kritiseerib meeleldi avalikult, jätmata võimalust Sul ennast kaitsta. Vaata punkti 1. Aga lohuta end sellega, et ta teeb seda ka kõikide teistega. (Kas lohutas?) Ja vaata veel kord punkti 1. Kasulik on muretseda endale korralik teflonikiht või piisavalt Prozacit.

Jõudu uutes väljakutsetes!
Sinu eelkäija”

Mida peaks Riho tegema? Avaldage arvamust!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles