Vana töötaja

Anu-Mall Naarits
, www.turundusproff.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Annela asus kuu aega tagasi juhina tööle suurde kaubandusettevõttesse. Oma meeskonna võib ta jagada tinglikult kahte ossa: on nn veteranid, kes on töötanud aastaid, ja on uued tulijad.

Uued tulijad on avatud uutele ideedele ning õppimis- ja arenemisvalmis. Veteranidega on aga pisut teine lugu. Veteranidest on Annela kõige enam hädas Mairega, kes on ettevõttes töötanud ligi kümme aastat. Maire, kes on tubli ja ambitsioonikas ning oma alal äärmiselt professionaalne, on aga Annela suhtes väga negatiivselt meelestatud. Ühe põhjusena toob ta välja selle, et kuna juhid on kiiresti vahetunud ja eelmiste juhtide lubadused täitmata jäänud, siis ei saa ta ka Annelat tõsiselt võtta. Ta võitleb kogu energiaga Annela pakutud muudatuste vastu ning eirab tema korraldusi või töötab neile vastu.

Maire negatiivsed hoiakud häirivad ka teisi ettevõtte juhatuse liikmeid, kuid senini ei ole keegi temaga sellel teemal soovinud vestelda. Annelale on küll antud volitused ka Maire töölt vabastada, kuid Annela ise usub, et on võimalik ka muud moodi asja lahendada.

Nädal tagasi vestles Annela Mairega pikalt tema suhtumistest, kuid erilist läbimurret ei saavutanud. Maire oli väga pahane paljude varem ettevõttes juhtunud episoodide peale ning ta üritas ka rõhutada seda, et oma vanusega võiks ta Annelale ema eest olla.

Annela on nõutu, kuna Maire ikka tema korraldusi ei täida ning töötab talle suisa vastu. Mida ta peaks tegema?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles