Erinevuse jõud - muudatuste elluviimise kunst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harvardi emeriitprofessor ja mitme bestseller autor John Kotter kirjutab HBR-i blogis, mida ta õppis oma viimase raamatu kaasautorilt füüsik Lorne Whitehead\'ilt ning mõtiskleb kuidas seda muudatuste juhtimisel kasutada saaks.

Tavaliselt ei oodata, et füüsik kirjutab raamatut inimsuhetest, aga Lorne tegi seda. Kotter ütleb, et selle koostöö suurim väärtus seisnes selles, et kuigi nad vaatasid samu asju, nägid nad sageli täiesti erinevaid asju. Mõlemad tõlgendasid nähtut lähtuvalt enda kogemustest, teadmistest ja eelarvamustest.

Samas oleme me üles kasvanud ajastul kui kõikvõimalikes komisjonides, komiteedes ja muudes otsustamisorganites istuvad sarnase taustaga inimesed. Ja siis me imestame, et miks muudatuste elluviimine nii vaevaline on. Kui tahad elluviimise võimalusi suurendada, ütleb Kotter, siis pane kokku meeskond, mille liikmed erinevad vanuse, hariduse, kohustuste ja juhtimisoskuste poolest ning kellel on mõjuvõimu, juurdepääsu informatsioonile ja häid suhteid organisatsiooni erinevates osades ning kes soovitavalt esindavad erineva staažiga töötajate gruppe.

Selline meeskonna komplekteerimine tagab kaks suurt elluviimise eeldust:

  • plaanid saavad paremini läbi mõeldud, kuna inimesed märkavad erinevaid asju,
  • otsustel on kandepinda organisatsiooni igas subkultuuris.

LOE: HBR blogi 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles