Töösturid ja insenerid said oma ajakirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast ligi kümneaastast pausi on Eesti töösturitel ja inseneridel taas oma ajakiri – Inseneeria. Ajakirja eesmärk on tuua inseneri ja tootmisjuhi amet taas au sisse ning aidata kaasa sellele, et Eesti tööstus saaks tugevamaks ja ekspordivõime tõuseks, kinnitab ajakirja peatoimetaja Kärt Blumberg.



Inseneeria üheks eesmärgiks on aidata kaasa insenerialade populaarsemaks muutmisele noorte seas. Ühtlasi soovib ajakiri anda panuse tootmisettevõtete ja teadlaste vahelise koostöö tihenemisele ning luua keskkond, kus erinevate valdkondade tootmisjuhid ja insenerid saavad mõtteid vahetada ja otsida koostööpartnereid. Selleks toob ajakiri lugejani kogemusi ja innovaatilisi tehnoloogilisi lahendusi kogu maailmast, sealhulgas tutvustades ka meie endi tootjate ja inseneride saavutusi.



Esimest korda Eesti ajakirjanduses salvestatakse olulisemad lood Inseneeriast ka helifainidena mp3-vormingus, et neid saaks kuulata ka metsajooksu tehes või hommikul tööle sõites.



Esimesest ajakirja numbrist saab lugeda intervjuud Juhan Partsiga, kus majandusminister ütleb, mida riik ootab ettevõtjatelt, samuti vaheda sulega majandusteadlase Andres Arraku analüüsi, kuidas globaliseerumine tööstust mõjutab. Samuti sellest, kuidas sündis esimene kasulik mudel Eesti ehtekunstis ning kuidas väikeettevõte Enemat ostis Eesti moodsaima tööpingi. Lisaks saab lugeda ülevaadet tööstusharude olukorrast Eestis, Toyota innovatsioonisüsteemist, uudsetest materjalidest ja paljust muust.



Esmakordselt novembris ilmuv kuuekümne nelja leheküljeline ajakiri hakkab ilmuma kord kvartalis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) tellimusel innovatsiooniteadlikkuse programmi raames. Inseneeriat kirjastab Director ja Partnerid. Inseneeria on kättesaadav PDF kujul nii EASi kui ka Directori kodulehel, samast saab alla laadida ka helifaile.



Ajakirja levitatakse esimesel aastal tasuta otsepostitusega ligi 7000 Eesti tootmisettevõttele, aga ka erialaliitude, messide ja seminaride kaudu ning e-kirja teel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles