Aastavahetusel oli nelja suure panga käes 89 protsenti laenuturust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankade logod.
Pankade logod. Foto: Montaaž Lennart Rikk

Finantsinspektsiooni kogutud andmete kohaselt ulatus pankade väljastatud laenude maht aastavahetusel 17,6 miljardi euroni ja nelja suurema panga käes oli 88,6 protsenti turust.

Swedbanki osa oli aastavahetusel laenuturul 42,5 protsenti, SEB-l 20,9 protsenti, Nordeal 14,7 ja Sampol 10,5 protsenti.

Neljale suurele pangale järgnes Eesti Krediidipank, kelle osa laenuturul oli aastavahetusel 2,34 protsenti. Ülejäänud pankade turuosad jäid alla kahe protsendi.

Nõudmiseni ja üleööhoiuste turul oli nelja suure panga osa ligi 92 protsenti, kuid muude hoiuste ehk põhiliselt tähtajaliste hoiuste osas oli nende käes 81,2 protsenti turust.

Swedbanki turuosa oli nõudmiseni ja üleööhoiuste turul 48,4 protsenti, SEB-l 25,1, Sampol 11,5 ja Nordeal 6,9 protsenti. Seda tüüpi hoiuseid olid pangad aastavahetuse seisuga kaasanud 6,4 miljardit eurot.

Muid hoiuseid olid pankades samal ajal 7,9 miljardit eurot, nendest 44,3 protsenti Swedbankis, 18,6 SEB-s, 12,8 Sampos ja 5,5 Nordeas. Neljale suurele järgnesid DNB 4,2 protsendiga, Unicredit 3,2 ja Bigbank 3,1 protsendiga. LHV osa on kasvanud 2,2 protsendile. Sama suur on ka Handelsbankeni osakaal.

Finantsinspektsiooni statistika kajastab 16 kohaliku panga ja välismaise panga filiaali andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles