Elektrikatkestus ähvardas tonni leiba praagiks muuta

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Alajaama lühisest tingitud ja kahel hommikul järjest tabanud elektrikatkestus häiris Kuressaares OÜ Saare Leib tööd, kus küpsetamist oodanud ligi tonni jagu leiba oleks äärepealt praagihunnikuks muutunud.


Kolmapäevane katkestus juhtus sobivamal ajal ja erilisi tootmisprobleeme ei tekitanud, küll aga oli leivafirma juhatuse esimehe Janar Vaima väitel tõsisem viimane, eilehommikune katkestus, kirjutab Meie Maa.

«Tootmine jäi seisma ja leivad oleksid halvaks läinud. Arvasime juba, et ei jõua neid ära küpsetada, kuid viimasel hetkel tuli vool tagasi,» rääkis Vaima.

«Ei ole kokku arvutanud, kuid kaotsi oleks läinud päris suur kogus, peamiselt Borodino leiba,» lisas ta, märkides, et kokkuvõttes kaotati õnnes vaid tööaega.

OÜ Saare Leib tootmisjuhi Aare Heibergi sõnul oleks kaotsi läinud umbes tonni jagu leiba, kui vool oleks veel 10-15 minutit ära olnud. «Kui tainas üle käärib ja hapuks läheb, pole sellega enam midagi teha,» lausus ta.

Esimest korda tabas voolukatkestus 31 tarbijat kolmapäeva hommikul kella 8.45 ajal, kestes kolmveerand tundi.

Eile kell kaheksa hommikul katkes vool Kuressaare ringtee lähedal asuvas Liini alajaamas teist korda ja seda tunniks ajaks.

Elektrikud lubasid alajaama ventilatsiooni parandada, et taolised voolukatkestused ei korduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles