Norrakad ostsid R-Kioski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta üks suurtehing oli R-Kioskite müük.
Möödunud aasta üks suurtehing oli R-Kioskite müük. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Reitan Servicehandel (RSH) ostis eile Soome meediaettevõttelt Sanoma OY ligikaudu 130 miljoni euro eest rohkem kui 1000 R-Kioski Soomes, Eestis ja Leedus.

Tehingu tulemusel hakkab Magnus Reitan juhtima rohkem kui 2500 kauplust, mille kogutulu küünib 14 miljardi Norra krooni või 1,9 miljardi euroni. Kokku saab kioskites tööd 18 000 inimest ühtekokku seitsmes riigis.

«See ülevõtmine teeb meist suuruselt teise esmatarbekaupluste operaatori Euroopas, mille üle me oleme äärmiselt uhked. Kõik meie ketid on oma turgudel liidripositsioonis, kuid arendame oma brände Soomes, Eestis ja Leedus edasi,» ütles Reitan Servicehandel tegevjuht Magnus Reitan.

Soome, Eesti ja Leedu tuludest suur osa tuleb selliste traditsiooniliste kioskikaupade nagu tubakatooted, ajakirjad ning loteriipiletid müügist. Seevastu Narveseni ja Pressbyråni ketid on pannud suuremat rõhku selliste uute tootegruppide arendamisele nagu valmistoit, joogid ja elektroonilised teenused.

Tehing peab saama Euroopa Liidu institutsioonidelt heakskiidu, mis loodetakse saada kahe kuu jooksul.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles