Narva võib saada ligi 500 töökohta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsuse hoone
Narva linnavalitsuse hoone Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse nõukogu otsustab märtsikuus, kas müüa maad neljale investorile, kes tooksid Narva 26 miljoni eurose investeeringu ning looksid 480 töökohta.

SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus nõukogu vaatab 14. märtsil läbi nelja ettevõtte taotlused maade võõrandamiseks ja positiivse otsuse korral tähendaks see nelja ettevõtte lisandumist Narvas asuvasse logistika- ja tööstusparki, kirjutab Põhjarannik.


SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liikme Teet Kuusmiku sõnul on kõik neli välisinvestorid. Üks nendest tegeleb metalli- ja teine puidutööstusega, kolmas on logistikaettevõte ning neljanda investori puhul on tegemist innovaatilise ettevõttega, kes on Eestisse planeerinud kahe patenteeritud toote prototüübi valmistamise ning juhul kui need on edukad, kavatsevad nad siin sisse seada seeriatootmise.

Kokku toovad neli investorit kaasa 26 miljoni eurose investeeringu ning äriplaanide kohaselt luuakse nelja peale kokku 480 töökohta. Maksimaalne aeg, mis kulub tootmishoonete projekteerimiseks, ehitamiseks ja sisustamiseks, on kolm aastat.

Lisaks nendele neljale ettevõttele, kellele maa võõrandamist märtsis arutama hakatakse, on sihtasutus sõlminud kavatsuste protokolli veel kahe ettevõttega. Neist üks tegutseb logistika- ja teine metallitöötlusvaldkonnas. «Kuna nõukogu jaoks tuleb kokku panna lisadokumendid, sealhulgas äriplaan, siis need kaks ettevõtet pole niikaugele veel jõudnud ning nendele maade võõrandamine võib päevakorrale tulla kuu või pooleteise pärast,» kinnitas Kuusmik.

Tänaseks on lepingud sõlmitud kahe välisinvestoriga. Mõlemal juhul on tegemist logistikaettevõttega, neist üks on Vene ja teine Saksa päritolu. Kaks ettevõtet investeerivad kokku 20 miljonit eurot ning loovad 50 töökohta.

Logistikavaldkonda iseloomustab see, et töökohtade arv on väike, samal ajal kui tehtav investeering on suur,» ütles Kuusmik.

Mõlemad Narva logistika- ja tööstuspargis maad omandanud ettevõtted hakkavad toimetama ühe skeemi järgi: ettevõtted teevad Narva oma laod, kuhu veetakse kaupa Hiinast läbi Eesti sadamate. Venemaa ettevõte tegeleb elektroonikamüügiga, vahendades Redmondi kaubamärgi all toodetud kodutehnikat eelkõige Venemaale. Saksa ettevõtte turg on Baltikum ja Ukraina.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles