Parim riik rohefirmade loomiseks on Taani

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani lipud
Taani lipud Foto: SCANPIX

 Maailma Loodusfondi (WWF) ja Cleantech Group aruandes  «Coming Clean: Global Cleantech Innovation Index 2012» paigutus esimesele kohale Taani.

 Aruandes uuriti, kus tekib uusi cleantech-ettevõtteid ning millised riigid on rohelise tehnoloogia alal kõige innovatiivsemad.

 Aruandes hinnati 38 riigi 15 näitajat, mis on seotud cleantech-ettevõtete loomise ja turustamisega. Vastava indeksiga mõõdetakse iga riigi potentsiaali luua vastavaid ettevõtteid ja jõuda turule rohelise innovatsiooniga järgmise 10 aasta jooksul.
 
 
Taani on aruandes riikide nimekirjas esimesel kohal, järgnevad Iisrael, Rootsi, Soome ja USA. Aruanne toob positiivsena välja Taani toetuse alustavatele innovatiivsetele cleantech ettevõtetele ja kinnitab, et need ettevõtted, eriti tuuleenergia sektoris, saavutavad oma innovatiivsete tehnoloogiatega äriedu.
 Taani on aruandes riikide nimekirjas esimesel kohal, järgnevad Iisrael, Rootsi, Soome ja USA. Aruanne toob positiivsena välja Taani toetuse alustavatele innovatiivsetele cleantech-ettevõtetele ja kinnitab, et need ettevõtted, eriti tuuleenergia sektoris, saavutavad oma innovatiivsete tehnoloogiatega äriedu.
 
Taani kaubanduse ja investeeringute minister Pia Olsen Dyhri sõnul näitab aruanne, et Taani on cleantech-arenduste alal maailmas juhtival kohal.  «Oleme võtnud ambitsioonika suuna loobuda fossiilkütuste kasutamisest 2050. aastaks, konkreetsete eesmärkidega vähendada CO2 heitkoguseid 40 protsendi võrra aastaks 2020 ja tagada, et tuuleenergia moodustab poole meie elektri kogutarbimisest aastaks 2020,» märkis Dyhr.
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles