Kim Dotcom peab enda vastu esitatud süüdistusi poliitilisteks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megauploadi asutaja Kim Dotcom.
Megauploadi asutaja Kim Dotcom. Foto: SCANPIX

Failivahetuskeskkonna Megaupload asutaja Kim Schmitz alias Kim Dotcom peab tema vastu esitatud rahapesu ja piraatlusega seotud süüdistusi poliitilisteks, vahendab Helsingin Sanomat.

Dotcom on seisukohal, et USA ametivõimud on valinud e-kirju ja muid tõendeid tema vastu eksitavate ja valede meetodite abil.

«Kongis istudes mõtlesin, miks nad seda teevad. Nad ei saa võita,» ütles mees ajalehele The New Zealand Herald antud intervjuus.

USA taotleb Uus-Meremaa võimudelt Kim Dotcomi väljaandmist. USAs on mehe vastu algatatud süüdistusi, millele võib järgneda aastakümnete pikkune vangistus.

Süüdistuste kohaselt võimaldas Megaupload’i veebikeskkond miljoneid ebaseaduslikke allalaadimisi, mis tõi muusikutele ja filmitegijatele miljarditesse dollaritesse ulatuvat kahju.

Dotcomi kinnitusel eemaldasid Megauploadi töötajad autoriõigusi rikkuvad teosed veebikeskkonnast. Süüdistuste kohaselt eemaldasid Dotcom ja tema kaaslased küll mõned lingid, kuid jätsid failide sisu muutmata.

Samuti leiab Dotcom, et Uus-Meremaa õiguskaitseorganid soovisid näidata FBI-le oma jõudu, kui nad jaanuaris Megauploadi asutaja mõisa ründasid. Mäletatavasti tegid Dotcomi valdustele haarangu kümned politseinikud.

Lisaks kurtis Kim Dotcom lehele antud intervjuus selle üle, et vanglas olles äratasid valvurid teda iga kahe tunni tagant.

Positiivseks pidas aga mees seda, et vanglas istudes kaotas ta kaalust 16 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles