Eesti ettevõtjad jäävad Londoni olümpiast kõrvale

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängude tähis.
Olümpiamängude tähis. Foto: SCANPIX

Tänavu toimuvatel 11 miljardi eurose eelarvega Londoni olümpiamängudel pole tõenäoliselt esindatud ühtegi Eesti ettevõtet.

Kuigi Londoni olümpiamängude korraldamine käib juba viimased viis aastat, pole teadaolevalt ükski Eesti ettevõte sinna oma kaupa või teenust müügile saanud.

Tegemist on väga mahuka ettevõtmisega, mille eelarve on üle 11 miljardi euro.

Eesti ettevõtete välismaale vahendamisega tegeleva EASi teatel pole aga teada ühtegi firmat, kes sellest suurest rahalaekast osa tahaks saada.

«Küllap on sealne marjamaa kitsas ja ligipääs sinna piiratud,» avaldas sihtasutuse pressiesindaja Merilin Pärli arvamust.

Olümpiaga on kaudselt seotud küll rõivatootja Baltika, mis riietab Eesti sportlasi. 2007. aastal ütles firma juht Meelis Milder Äripäevale, et sooviks tänavu lisaks Eesti koondisele riietada ka teisi. Sel nädalal esitatud küsimusele, kas see õnnestus, vastas aga firma pressiesindaja eitavalt, jättes ebaõnnestumise põhjused enda teada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles