Rootsi keskpank: finantsasutused peaksid rohkem infot jagama

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Göran Lind.
Göran Lind. Foto: Liis Treimann

Sveriges Riksbanki ehk Rootsi keskpanga juhatuse nõuniku Göran Lindi hinnangul peaksid pangad ja teised finantsasutused praeguses majanduslanguses tunduvalt avatumaks muutuma.


«Usun, et me ei pääse kriisist, kui ei taasta usaldust turul. Selleks on vaja aga läbipaistvust,» sõnas Lindi. Nõuniku hinnangul peaksid pangad jagama rohkem infot oma tegevuse, majanduses toimuva ning suhete kohta näiteks riskifondidega. «Pangad kaebavad, et nad ei saa avaldada oma ärisaladusi, kuid meie, maksumaksjad, võime kaotada väga palju ja pangad peavad seda hinda maksma,» märkis Lind.

Nõunik lisas, et kardab, et valitsused erinevates riikides hakkavad kriisi ülereguleerima - looma seadusi, mis võivad olla kasulikud lühikese aja jooksul, kuid mitte pikemas perspektiivis.

Göran sõnas veel, et börsid on need, mis näitavad teed majanduslangusest välja, põhjendades, et kui olukord seal hakkab paranema, hakkab majandus kriisist välja tulema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles