Megauploadi looja jääb vabadusse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Dotcom.
Kim Dotcom. Foto: SCANPIX.

Kuigi prokurör taotles Uus-Meremaa kohtult Megauploadi asutaja Kim Dotcomi uuesti vahi alla võtmist, lükkas kohus taotluse tagasi ning mees jääb kautsjoni vastu vabadusse, kirjutab pcworld.com.

Kim Schmitz alias Kim Dotcom vahistati Uus-Meremaa võimude poolt 20. jaanuaril, kuid pääses 22. veebruaril kautsjoni vastu vabadusse.

Kohus leidis, et Dotcomi võimude eest põgenemise oht on väike, kuna mehe kõik pangakontod olid võimude poolt arestitud.

Samas leidsid süüdistajad, kes esindavad ühtlasi USA ametivõimude huve, et Dotcom võib vabanedes siiski põgeneda ning seetõttu esitati ka nende poolt taotlus mehe vahi all hoidmiseks.

USA ametivõimudelt oodatakse varsti taotluse esitamist, millega nõutakse Kim Dotcomi väljaandmist USAle. Dotcomi võimalikku väljaandmist hakkab Uus-Meremaa kohus arutama kõige varem juulis.

Seni peab Kim Dotcom kautsjoni tingimuste kohaselt elama Aucklandi lähedal renditud mõisas ja kandma elektroonilist jälgimisseadet. Samuti ei tohi Megauploadi asutaja kasutada internetti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles