Trigon Agri teenis mullu esimese puhaskasumi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trigon Capitali nõukogu esimees Joakim Helenius.
Trigon Capitali nõukogu esimees Joakim Helenius. Foto: Peeter Langovits.

Stockholmi börsil noteeritud ent Eestist juhitud põllumajandusfirma Trigon Agri lõpetas möödunud aasta 1,2 miljoni euro suuruse kasumiga. Aasta varem oli ettevõte 7,7 miljoniga kahjumis.

Firma nõukogu esimees Joakim Helenius sõnas majandustulemusi kommenteerides, et oleks võinud ka paremini minna, kuid lohutas end teadmisega, et teeniti esimene aastane puhaskasum.

Ettevõtte tulud langesid 76,5 miljonilt eurolt 75,6 miljoni euroni.

Heleniuse sõnul on ettevõttel käimas läbirääkimised Venemaal asuva väga suure põllumajandusfirma ostmiseks, mis suurendaks märkimisväärselt üldist tulemuslikkust ja logistikat. Eeldades, et läbirääkimised lähevad plaanipäraselt, võidakse ostuteatega välja tulla järgmise paari nädala jooksul, lisas Helenius.

Mai lõpuks soovib ettevõte Heleniuse sõnul teatada ka uute piimafarmide ostmisest. Eesmärk on suurendada Peterburi lähiste ja Eestis asuvate lehmade arvu praeguselt 2100 11 000ni järgmise kolme kuni nelja aasta jooksul.

Kui see õnnestub, saab Trigon Agrist Euroopa ja Venemaa suurim piimatootja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles